13

Tendentieus Telegraaf-filmpje offline na flater over Peter R. de Vries

Krant van 'wakker' Nederland had uitzending niet bekeken voordat het met citaten kwam

In een uitzending van Telegraaf TV werd donderdag beweerd dat Peter R. de Vries claimde dat er sprake was van uitlokking van het Franse tijdschrift Charlie Hebdo. Een claim die onjuist is, getuige het daadwerkelijke optreden van De Vries bij Boulevard. Maar dat is niet vreemd; De Telegraaf had het gesprek namelijk niet bekeken voordat het met een artikel kwam met als strekking: Peter R. de Vries spreekt van uitlokking.

Woensdagavond stond het amusementsprogramma RTL Boulevard stil bij de aanslag op het Frans satirische tijdschrift Charlie Hebdo. Twaalf mensen lieten daarbij het leven. Volgens de misdaadjournalist moet de aanslag gezien worden als twee werelden die tegenover elkaar staan.

De Vries:

Ze hebben bij herhaling spotprenten geplaatst die de profeet beledigden. Op het moment dat je dat doet, en je beeldt hem zelfs af in compromitterende situaties, dan roept dat heftige situaties op.

Boulevard nodigde de crimideskundige uit aan tafel om zijn licht te laten schijnen over deze zaak. 

De Vries:

Ik probeer alleen maar aan te geven hoe erg het botst en dat dat niet te lijmen is eigenlijk.

Wanneer Peter R. de Vries het Telegraaf-bericht, waarin werd gesteld hij vond dat het satirische tijdschrift middels de cartoons de aanslagen uitlokte, onder ogen krijgt reageert hij onmiddellijk via Twitter.

De Telegraaf haalde donderdag 15.40 uur de pagina uiteindelijk offline zonder een excuses of rectificatie te publiceren.

Geef een reactie

Laatste reacties (13)