Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Tennismeisjes moeten kreunvrij leren spelen'

  •  
26-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
110 keer bekeken
  •  
Azarenka_300.jpg
Tennisbond wil 'grund-o-meter' invoeren die decibellen op de baan gaat meten 
Nu het zo beschaafde en klassieke Wimbledon in Londen net is begonnen laait de discussie over het kreunen op de tennisbaan weer op. Het zijn vooral de vrouwen die er een handje van hebben en dat moet eens afgelopen zijn, vindt de WTA, de overkoepelende tennisbond. USA Today schrijft vandaag dat er een plan klaarligt om het vrouwelijk gekreun aan banden te leggen.
De Russische Maria Sharapova staat er om bekend. Ze kreunt met regelmaat 92 decibellen de baan over. Ook in de ‘offspring’ zitten kreuners waaronder Victoria Azarenka en Caroline Wozniacki (Video). De toptien speelsters zijn op de baan gewaagde concurrenten, maar naast de baan ook dikke vriendinnen. Zo lijken deze kreunen wel een soort van knipoog naar elkaar, maar dan in decibellen. 
Als het aan de WTA ligt is het volgend jaar afgelopen met al dat gekrijs. In de USA Today stelt WTA voorzitter Stacey Allaster een ‘grunt-o-meter’ voor. Daarmee kan de scheidsrechter bijhouden hoe hard er wordt gekreund en het maximum in de gaten houden. Daarnaast pleit de WTA ervoor om jeugdspeelsters een programma te laten doorlopen waarin hen het gekreun wordt afgeleerd. Volgens oud-tennisster Martina Navratilova is dat makkelijk te leren. “Je hebt echt geen jaar nodig om eraan te wennen dat je geen geluid mag maken.” 
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.