Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ter Horst: Met nationale politie te veel macht bij één persoon

  •  
18-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
134 keer bekeken
  •  
ANP-GuusjeTerHorst300.jpg
Liever verschillende machten die elkaar in evenwicht houden, aldus de oud-minister van Binnenlandse Zaken
Voormalig minister van Binnenlandse Zaken, en dus ook van de politie, Guusje ter Horst (PvdA) is bezorgd over het feit dat alle macht over politie en jusititie straks bij een en dezelfde persoon komt te liggen, de minister van Veiligheid en Justitie. Dat zei ze zaterdag in het radioprogramma Tros Kamerbreed. De huidige minister van dat departement, Ivo Opstelten, kondigde onlangs aan dat de minister, oftewel hijzelf, de baas moest zijn over de nieuw te organiseren nationale politie.
Ter Horst benadrukte in Kamerbreed dat ze geen enkele moeite heeft met de persoon van Ivo Opstelten (VVD). “Maar het departement kan ook in andere handen komen”, waarschuwde ze. Ze vindt het beter als er verschillende machten zijn die elkaar in evenwicht houden. Eerder hoorde de politie bij het ministerie van Binnenlandse zaken. De Tweede en Eerste Kamer moeten een en ander dus zorgvuldig wegen, aldus Ter Horst. Arie Slob van de ChristenUnie denkt er net zo over. Hij sprak in hetzelfde programma van “een zorgelijke ontwikkeling”.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.