57

Terreur in Zuid-Frankrijk: 7 doden in een week

Hoogste terreuralarm in Z-Frankrijk... Schutter vermoordt in Toulouse 3 joodse schoolkinderen en rabbijn ... Opvallende overeenkomsten met aanslagen vorige week

In de Zuidfranse stad Toulouse heeft een onbekende schutter bij een joodse school drie leerlingen en een rabbijn doodgeschoten. De aanslag vond om tien voor acht plaats en werd uitgevoerd door een persoon op een scooter. De moordpartij lijkt sterk op twee eerdere aanslagen vorige week, een eveneens in Toulouse en een andere 50 kilometer noordelijker in Montauban. Daarbij waren geüniformeerde soldaten het doelwit, twee van hen werden gedood toen ze geld pinden.


Sarzoky visits Toulouse shooting site door CNN_International

Update:

In de regio rond de Zuid-Franse stad Toulouse geldt nu het hoogste terreuralarm. Dat meldt NOS. De Franse president maakte dat maandagavond bekend. Ook zei hij zijn campagne voor de presidentsverkiezingen stil te leggen.

Eerder:

NRC Handelsblad citeert correspondent Dirk Vandenberghe:

“Er zijn binnen een paar dagen zeven doden in dezelfde regio gevallen, waarbij dezelfde munitie werd gebruikt en de dader vluchtte op een scooter. Het zijn heftige gebeurtenissen met opvallende gelijkenissen en daarom ben ik voor de krant nu ook onderweg naar Toulouse. Tegelijkertijd is iedereen nu vooral aan het gissen. De militairen die vorige week omkwamen waren van Noord-Afrikaanse afkomst, nu gaat het om joodse kinderen en spreken veel mensen over een mogelijk racistisch motief. Het is echter afwachten, het kan net zo goed om een copycat gaat.”

De soldaten behoorden tot een eenheid die eerder actief was in Afghanistan. Als gevolg van de aanslagen had het ministerie van defensie al de maatregel genomen dat militairen in het zuiden van Frankrijk hun uniform niet buiten de kazerne mogen dragen.

President Sarkozy heeft gezegd dat de aanslagen overeenkomsten vertonen maar dat de uitkomst van het politie-onderzoek afgewacht moet worden vooraleer conclusies te trekken.

Geef een reactie

Laatste reacties (57)