Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Terreuraanslag in metro Londen, meerdere gewonden

  •  
15-09-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
121 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-09-15 om 11.54.21
Vrijdagochtend heeft een explosie plaatsgevonden in de Londense metro bij de halte Parsons Green, waarbij meerdere mensen gewond zijn geraakt. De Britse autoriteiten hebben de situatie aangemerkt als een terroristisch incident. Er zijn leden van de Britse explosieven-opruimingsdienst ter plaatse en ook het anti-terrorisme team van de Londense politie is aanwezig.
De autoriteiten hebben laten weten dat het nog te vroeg is om te zeggen wie ze verdenken of wat de oorzaak is van de brand. Ooggetuigen hebben aan de BBC verklaard dat er een luide knal in de metrowagon was, gevolgd door een vuurbal die zich de metro verspreidde. Er circuleren opnames waarin een witte emmer in een plastic tas te zien is wat de oorzaak van de ontploffing zou zijn, maar dit is nog nergens bevestigd.
Een aantal van de gewonden liep brandwonden op, maar er zou ook sprake zijn van mensen die onder de voet gelopen raakten in de paniek die volgde op de explosie.
De Britse premier Theresa May heeft op de aanslag gereageerd:
"Mijn gedachten zijn bij de gewonden bij Parsons Green en de hulpdiensten die, eens temeer, snel en moedig gereageerd hebben op een vermoedelijk terroristisch incident."
Update 14.30:
De autoriteiten hebben bevestigd dat de aansalg veroorzaakt werd door een zelfgemaakte bom. Bronnen binnen de Britse politie hebben laten weten dat het explosief waar gedeeltelijk tot ontploffing is gekomen. De aanslag had dus veel slechter af kunnen lopen. Er zijn op dit moment 18 gewonden bekend.
Sadiq Khan, de burgemeester van Londen, zegt dat er een ‘mensenjacht is’ op de dader van de aanslag.
A manhunt is underway to find the person behind the #ParsonsGreen terror attack, Mayor Sadiq Khan reveals to @mrjamesob pic.twitter.com/bySDhx0VmK
— LBC (@LBC) 15 september 2017
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.