Laatste update 09:33
6

Terreurverdachte aangehouden in centrum Brussel

België is dinsdagochtend opgeschrikt door een terreuralarm. In een winkelcentrum in het centrum van Brussel kwam een bommelding binnen. Er zou een persoon zijn aangehouden die mogelijk een bomgordel droeg. De man wordt op dit moment ondervraagd.

De melding kwam om 5.30 uur binnen bij de politie. Volgens het Belgische nieuwsmedium RTBF was de melder de verdachte zelf. Daarop werd direct al het verkeer op de ringweg onderbroken. Ook een dichtbij gelegen metrostation werd afgesloten. Rondom het centrum is een groot gebied afgezet voor het publiek. Daar is nu een grootscheepse politieactie aan de gang. Ook wordt onderzocht of de gordel die de man droeg daadwerkelijk explosieven bevat.

De Belgische premier Michel is in het crisiscentrum voor een spoedoverleg. Een week geleden lekte een politiebericht uit dat er gewaarschuwd zou zijn voor nieuwe aanslagen in Brussel. Daarbij zou het gaan om doelwitten in winkelcentrum City2, waar nu een verdachte is aangehouden.

Volgens de Belgische antiterreurdienst was de eerdere melding geen concrete dreiging.

Update 9.30 uur: De bomgordel van de aangehouden verdachte is nep, zo blijkt uit onderzoek. Dat meldt La Libre. Ook is in de wijde omgeving van het winkelcentrum geen bom aangetroffen. De politie houdt er rekening mee dat de man, die zelf de melding deed, psychische problemen heeft.

Premier Michel liet bij het verlaten van het crisiscentrum weten dat de situatie onder controle is, maar deed verder geen mededelingen. De politie heeft een deel van het afgezette gebied vrijgegeven, maar zegt waakzaam te blijven.

cc-beeld: Marc Vanstraelen

Geef een reactie

Laatste reacties (6)