Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Terrorist nam deel aan Idols

  •  
27-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
canada_idols.jpg
Canadese verdachte vertolkte nummer van Avril Lavigne: Complicated. Zeg dat wel.
Khurram Syed Sher (28) werd samen met twee anderen deze week in Canada opgepakt op verdenking van (steun aan) terrorisme. Bij huiszoeking trof de politie materiaal aan dat gebruik kan worden voor bommen. Directe aanleiding tot arrestatie over te gaan was te voorkomen dat de mannen geld zouden overmaken naar de Taliban.
Die arrestatie was al schrikken. Zeker ook omdat de in Pakistan geboren Sher een keurig leven leidde. Hij was op 3 augustus aan de slag gegaan als arts in een ziekenhuis in Ontario. De grootste schok was echter dat hij herkend werd als iemand die twee jaar geleden deelnam aan de Canadese versie van Idols. Hij verzorgde daarin een komische uitvoering van Complicated, compleet met moonwalk-dans.
NRC Handelsblad schrijft dat het niet voor het eerst is dat een opgepakte terrorist tv-ambities bleek te hebben: “Nederland kent ook een soortgelijk geval. Wesam al D., de Amersfoortse kapper die in de VS vorig jaar tot 25 jaar cel is veroordeeld wegens terrorisme, won in 2003 een reis naar Mexico in het programma Cash & Carlo.”

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.