18

Terrorist op het web: eenzaam en seksueel gefrustreerd

Fantaseerde over heldenrol

Webpostings die worden toegeschreven aan Umar Farouk Abdulmutallab, die verdacht wordt van de poging een Northwest/Delta-lijnvlucht van Schiphol naar Detroit op te blazen, geven een beeld van een sombere, vastgelopen persoon.

Umar Farouk Abdulmutallab was op internet actief als ‘Farouk1986’ ontdekte The Washington Post. De Amerikaanse krant wist honderden berichten van hem te achterhalen. De meeste zijn geplaatst op een islamitisch forum met de naam Gawaher, wat letterlijk ‘juwelen’ betekent.

In 2005 bekent hij dat hij eenzaam is. “Ik zit in een situatie waarin ik geen vrienden heb, ik heb niemand om mee te praten, niemand om raad te vragen, niemand om me te steunen. Ik voel me depressief en eenzaam.”

Later beschrijft hij hoe hij er van droomt dat moslims over de wereld zullen heersen. Hij verwijt zichzelf teveel bezig te zijn met aardse zaken en te weinig gericht te zijn op het hiernamaals, schrijft The Huffington Post.

In een van de berichten geeft hij aan moeite te hebben met onderdrukken van zijn seksuele gevoelens. Hij is van mening dat hij naar de grond moet staren als hij vrouwen ziet maar dat lukt niet altijd. Van het zien van vrouwelijk haar raakt hij al in de war. Ook verwijt hij zichzelf dat hij van voetbal houdt.

De Nigeriaanse minister van Binnenlandse Zaken heeft bekend gemaakt dat de verdachte een paar maanden terug tegen zijn ouders zei dat hij sharia wetgeving wilde gaan studeren. Toen zijn ouders stelden dat daar niets van in kwam stuurde hij hen een sms waarin hij al het contact met zijn familie verbrak.

Geef een reactie

Laatste reacties (18)