Laatste update 17:24
13

Terrorist spoorloos verdwenen in België

In België is een gevaarlijke terrorist in Brussel van de radar verdwenen. Het gaat om IS-veteraan Oussama Atar, die eerder deze week nog gezocht werd bij huiszoekingen in Brussel. Volgens het Belgische Nieuwsblad ontbreekt van Atar nu elk spoor.

Atar werd in 2003 door de Amerikanen in Irak gearresteerd wegens wapensmokkel. Tijdens zijn daaropvolgende gevangenschap deelde de Belg negen jaar lang een cel met IS-leider Abu Bakr Al-Baghdadi. Het Nieuwsblad noemt Atar dan ook ‘meer dan een zoveelste ISIS-meeloper, de man is eigenlijk de pionier van de Syriëgangers’.

Ook is Atar een neef van de gebroeders El Bakraoui, de terroristen die zich bij een aanslag op de luchthaven van Brussel opbliezen. Bij die terreuraanslag kwam 32 mensen om het leven. Binnen de Belgische politie houdt men er rekening mee dat Atar het werkelijke brein achter die aanslagen is.

Bij de huiszoekingen die deze week in Brussel werden verricht werden wel de moeder en zus van Atar aangehouden. Zij werden diezelfde avond nog vrijgelaten en het is niet bekend of zij ergens van verdacht worden. De Belgische politie houdt er rekening mee dat Atar zich ergens in de Belgische hoofdstad schuilhoudt.

cc-beeld: Michaël Stone

Geef een reactie

Laatste reacties (13)