Laatste update 11:44
10

Door terrorist vermoorde Parijse agent postuum getrouwd met vriend


Mariage posthume de Xavier Jugelé et Étienne… door Europe1fr

Xavier Jugelé, de Franse politieagent die in april dit jaar door een terrorist werd vermoord op de Champs-Elysées in Parijs, is alsnog in de echt verbonden met zijn vriend Etienne Cardilles. De echtgenoot, die nu meteen weduwnaar is, maakte veel emoties los met een indrukwekkende speech bij de begrafenis van zijn vriend (zie video onder). Hij verklaarde niet toe te willen geven aan de haat die terroristen proberen te zaaien: “Ik voel geen haat, want dat lijkt in niets op jou, in niets op wat je hart deed kloppen.”

De Franse wet biedt de mogelijkheid om postuum te trouwen. Vooral in de Eerste Wereldoorlog werd er veel gebruik van gemaakt door vrouwen van wie de verloofden sneuvelden. Een dergelijk huwelijk kan alleen gesloten worden met toestemming van de Franse president, in dit geval was dat nog François Hollande. Deze was samen met de burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo aanwezig bij de huwelijksplechtigheid.

In 2012 verleende president Sarkozy toestemming aan de zwangere vriendin van de door een terrorist vermoorde militair Abel Chennouf om postuum met haar vriend te trouwen.


Geef een reactie

Laatste reacties (10)