Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Terrorist wil verbod op film Clint Eastwood over Thalys-aanslag

  •  
08-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
thalys
Ayoub El-Khazzani, de verdachte die vast zit vanwege een islamistische terreuraanslag op Thalys-passagiers in 2015, wil dat een film over de terreurdaad wordt verboden. The 15:17 to Paris is gemaakt door Clint Eastwood en vertelt het verhaal hoe El-Khazzani in de rijdende hogesnelheidstrein tussen Brussel en Parijs het vuur wilde openen op de reizigers. Dat mislukte en de terrorist werd overmeesterd door heldhaftige passagiers, waaronder drie Amerikanen die in de film zichzelf spelen. De mannen, waaronder twee militairen op verlof, werden wereldwijd tot helden uitgeroepen.
Volgens de advocaat van El-Khazzani geeft de film een ‘eenzijdig’ en gedramatiseerd beeld van de gebeurtenissen. Er is geëist dat een rechter de film toetst. Verdediger Sarah Mauger-Poliak wijst er op dat de film wordt uitgebracht terwijl de rechtbank nog geen vonnis geveld heeft. Bij de aanslag raakten drie mensen gewond.
De film die in Nederland in april in première gaat en deels in Amsterdam werd gefilmd, is in Frankrijk reeds te zien.
Filmcritici sabelen The 15:17 to Paris overigens neer. “Een goedbedoelde ramp”, kopt Entertainment Weekly. Eastwood laatste films, American Sniper en Sully, gaan allemaal over helden.

Meer over:

nieuws, film, terrorisme
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.