Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Terroristen IS voeren in Irak wraakaanval uit op Kirkuk

  •  
21-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-10-21-om-10.33.56
Terroristen van Islamitische Staat hebben vrijdag in het noorden van Irak meerdere aanslagen gepleegd in de stad Kirkuk. Terwijl in Mosul een groot offensief gaande is om IS uit die stad te verdrijven, hebben de terroristen in Kirkuk onder meer politiebureaus en een elektriciteitscentrale bestormd. Daarbij zouden tot nu toe 19 mensen om het leven zijn gekomen.
Televisiebeelden uit de stad laten zwarte rook boven de stad zien, ook is het geluid van schoten te horen. Volgens Iraakse media zijn er meerdere zelfmoordaanslagen gepleegd. IS zelf zegt het stadhuis in handen te hebben. Ook zouden ze een hotel hebben bezet. De autoriteiten in Kirkuk hebben een uitgaansverbod ingesteld, niemand mag de straat nog op. Nieuwsorganisatie Rudaw zegt dat de terroristen inmiddels huizen en moskeeën zijn binnengedrongen en daar burgers gegijzeld hebben.
Het is niet voor het eerst dat Kirkuk doelwit is van de terroristen van IS. De stad ligt in een olierijk gebied en wordt door zowel Irak als de Koerdische Autonome Regio geclaimd. Begin vorig jaar probeerde IS de stad ook al in handen te krijgen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.