Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Terugkijken: Pauw over de ‘al dan niet’ mislukte multiculturele samenleving

  •  
18-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
373 keer bekeken
  •  
pauw_umar
De Tweede Kamer debatteerde woensdag over de arrestatie van columnist Ebru Umar in Turkije nadat ze een tweet over de Turkse president Erdogan had geplaatst waarin ze ‘fuck Erdogan’ schreef.
In Pauw werd er woensdagavond over doorgepraat met documentairemaker Sunny Bergman, politicus Sadet Karabulut en politiek commentator Wierd Duk. Het gesprek ging over onder andere de positie van Turkse Nederlanders in Nederland én in Turkije. Over de vraag of we er nog wel op vakantie kunnen en over de vraag in hoeverre de multiculturele samenleving eigenlijk wel is gelukt. Volgens Wierd Duk niet. Hij sprak van ernstige segregatie en een Nederland waarin Turkse en Marokkaanse mensen alleen maar ‘binnen hun eigen groep’ trouwen. Sunny Bergman herkende zich niet in zijn opmerking, zij zag in haar omgeving juist wel voorbeelden van geslaagde integratie, Sadet Karabulut was slechts ten dele met hem eens. Is de multiculturele samenleving nou mislukt of geslaagd?
Bekijk het debat hier terug.

Meer over:

turkije, nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.