Laatste update 22:22
24

Terugkijken! Rappers Boef, Ronnie Flex en Ali B verdedigen homorechten


Afgelopen week werd in Duitsland het huwelijk gelegaliseerd voor mensen van hetzelfde geslacht. In RTL Late Night leidde dit tot een fikse discussie. Aan tafel was Anton de Wit van het Katholiek Nieuwsblad, die tegen de legalisering ervan is.

Volgens hem ligt het aan de definitie van een huwelijk. Hij stelt daarin ‘een leuk feestje en een contract’ tegenover hoe hij als gelovige het huwelijk ziet. Namelijk: een juridisch, sociaal en een religieus bouwwerk voor het kind dat daar vaak uit voortkomt. Wanneer je als stel biologisch samen geen kinderen kunt krijgen, zou het huwelijk geen recht moeten hebben om te bestaan.

Ali B. kon zich hier helemaal niet in vinden. Hij vroeg zichzelf af waarom mensen niet gewoon konden leven en laten leven. ‘Dat je het vindt is een ding, maar dat iemand als Merkel gewoon de power heeft om het beleid te maken…’

‘Ik ontzeg niemand zijn bruiloft’ probeerde de Wit nog te nuanceren. Waarop Beau van Erven Dorens hem erop wees dat hij zo het huwelijk tussen twee mensen van gelijke sekse afdeed ‘als een soort champagnefeestje’, terwijl een huwelijk voor de meeste homoseksuele stellen meer betekent dan voor hetero stellen. Volgens De Wit gaat het echter ‘om de kinderen’ waarop Ali B. reageerde:

Ik kan je nu de krant openslaan en je een heleboel hetero huwelijken laten zien waarin kinderen zijn geboren, die hadden liever Paul de Leeuw als papa gehad.

Ook Boef luistert met verbazing als De Wit het huwelijk alleen tussen man en vrouw wil houden, maar tegelijkertijd zegt dat hij niet oordeelt. ‘Maar dat doe je wel toch? Leef en laat leven, waarom bemoei je je er zo mee?’ Ook Ronnie Flex neemt het op voor holebi’s, en zegt dat De Wit homo’s het huwelijk niet kan ontzeggen en dan vervolgens kan zeggen dat hij niets tegen homo’s heeft. ‘Je ontzegt een groep van mensen een recht, dan ben je gewoon er tegen.’

Bekijk hier de hele uitzending.

Geef een reactie

Laatste reacties (24)