29

&… Terwijl je lag te slapen, lieve actie tegen egoïsme

Spaanse koning breekt heup bij jacht op olifanten ... Justitie arresteert Vestia-topman ... Belgen blazen brug op ... Weer een Wilders-rel ... Man vindt familie terug met Google Earth

Ander nieuws van vandaag


– Inwoners van Singapore hebben – volgens zichzelf – de naam nogal egoïstisch te zijn en zich amper om anderen te bekommeren. Een groep studenten wil daar verandering in brengen met het project While You Were Sleeping, gestart in de examentijd als veel oververmoeide studenten achter hun computer in slaap vallen. Bekijk de video, bezoek de Facebook-pagina.

– Het openbaar ministerie heeft financieel topman Marcel de Vries van woningbouwcorporatie Vestia gearresteerd op verdenking van omkoping en witwassen. (Telegraaf)

– André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, vindt dat PvdA-leider Diederik Samsom met het voorstel van afschaffing van concurrentie tussen zorgverzekeraars ‘blijft hangen in een romantisch terugverlangen naar het oude ziekenfonds’. (Volkskrant)

– De Spaanse koning Juan Carlos heeft in Botswana zijn rechterheup gebroken. De koning viel tijdens de jacht op olifanten. (RTL Nieuws)

– Een man uit India die 25 jaar geleden gescheiden was geraakt van zijn familie, heeft hen op een heel bijzondere manier teruggevonden. Via Google Earth. (RTL Nieuws)

– ABN AMRO-topman Gerrit Zalm vindt dat oud-minister Wouter Bos “onevenredig hard” is aangepakt na de presentatie van het rapport van de commissie-De Wit. “Ik vind dat Bos er erg bekaaid af komt, ik snap zijn ergernis” (NRC

– PVV-leider Geert Wilders is een islamofoob en verkondigt een extreem geluid dat radicalen voedt. “Dat legt de basis voor etnische en religieuze discriminatie, die we de vorige eeuw al eens hebben meegemaakt” (NRC)

– Geert Wilders is niet onder de indruk van de uitspraken van de Turkse president Abdullah Gül. ‘Turkse humor: christen-pester, koerden-mepper, hamas-vriend en islamist Gül klaagt over tolerantie’, liet hij vandaag in een reactie weten. (Trouw)

– De Turkse president Gül heeft gezegd dat Geert Wilders welkom is in Turkije. Volgens Gül kan Wilders bij een bezoek aan zijn land met eigen ogen zien hoe subjectief zijn mening is over Turkije. (NOS)

– Video: Opblazen brug van Briegden verloopt vlekkeloos (De Standaard)

Geef een reactie

Laatste reacties (29)