1

Texaanse terrorist blaast zichzelf op na klopjacht

De hoofdverdachte van een reeks bomaanslagen in de Texaanse stad Austin is door een explosie om het leven gekomen. Dat melden Amerikaanse media. Het gaat om de 24-jarige Mark Anthony Conditt. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor vijf aanslagen sinds het begin van deze maand, waarbij twee mensen gedood werden en nog eens zes anderen gewond raakten.

De afgelopen 24 uur hield de politie een klopjacht op de man, nadat op een postkantoor van FedEx een witte man met een pruik, pet en handschoenen gesignaleerd was, die daar twee pakketjes afleverde. Een van die pakketten explodeerde later op de lopende band van het postsorteercentrum. Nadat de man werd gespot door een beveiligingscamera en zijn telefoon kon worden gelokaliseerd, wist de politie dat de man zich bij een hotel in Austin bevond. Daar troffen de agenten hem aan in zijn auto. Op het moment dat de zwaarbewapende agenten Conditt probeerden te benaderen, reed hij weg. Kort daarop zette hij zijn auto langs de kant van de weg en blies zichzelf op.

Conditt hield Austin de afgelopen maand stevig in zijn greep met zijn explosieven die hij verpakte in postpakketten. Op 2 maart ging een eerste bom af, waarbij een dode viel. Tien dagen later volgden nog twee aanslagen, ook daarbij viel een dode. Afgelopen weekend raakten twee fietsers gewond nadat er een bom afging door middel van een draadje dat over de weg gespannen was. Over het motief van Conditt is vooralsnog niets bekend, maar de autoriteiten houden rekening met racisme. De twee dodelijke slachtoffers van Conditt waren beide zwarte Amerikanen: een 39-jarige man, en een 17-jarige jongen.

De politie heeft de inwoners van Austin gewaarschuwd de komende tijd op hun hoede te zijn. Omdat niet bekend is waar Conditt de afgelopen 24 uur is geweest, bestaat er een kans dat er nog altijd pakketten met explosieven zijn die kunnen ontploffen. Ook weet de politie niet of Conditt alleen opereerde.

Geef een reactie

Laatste reactie