Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Thai, de menselijke kameleons

  •  
06-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Floods_thailand.jpg
Geen overstroming te groot voor de Thai
Een beetje Thai is gewend aan stortvloeden die in het regenseizoen het land teisteren. Niets is echter vergelijkbaar met de overstromingen in 2011 die alle andere overstromingen in de geschiedenis ruimt overtroffen. Ongeveer zes miljoen hectare grond overstroomde. Zeker 800 mensen kwamen daarbij om het leven. De schade werd geschat rond de 156,7 biljoen baht. En de Thai, die lijken niet te zeuren, maar passen zich als kameleons aan de situatie aan, zo blijkt uit dit verslag van filmmaker Gideon Mendel.
Bij de overstromingen in 2011 stroomden 85 provincies onder van Chiang Mai in het Noorden tot het zuiderlijke deel van Thailand en delen van de hoofdstad Bangkok.  Het Thaise irrigatiesusteem is voornamelijk ontworpen voor de noodzakelijke rijstteelt. Het is een uitdaging om die broodnood te combineren met waterveiligheid.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.