5

Thailand maakt zich op voor machtswissel

Updat: Oud-premier Thaksin kondigt terugkeer naar Thailand aan ... Zus van verdreven oud-premier Thaksin grote overwinnaar

Bij de verkiezingen in Thailand lijkt de oppositiepartij Puea Thai op de overwinning af te stevenen.

Update:
Oud-premier Thaksin heeft zijn terugkeer naar Thailand aangekondigd, nu zijn zus de parlementsverkiezingen lijkt te hebben gewonnen. Momenteel verblijft hij in ballingschap in Dubai uit angst voor vervolging wegens corruptie.

Het AD meldt dat de partij die wordt geleid door de jongere zus van oud-premier Thaksin, Yinluck Shinawatra (44), de verkiezingen zal winnen. Thaksin leeft in ballingschap, omdat hij in eigen land verdacht wordt van grootschalige fraude. Er wordt druk gespeculeerd over amnestie voor Thaksin als zijn zus premier wordt.

De verkiezingen moeten een einde maken aan jaren van politieke onrust. Vorig jaar vielen bijna 100 doden door hevig geweld tussen aanhangers van de oppositie, de zogenoemde roodhemden, en ‘gelen’ van premier Abhisit. De verkiezingsuitslagen zullen mogelijk niet alleen in het nieuwe parlement, maar ook daarbuiten tot heftige botsingen leiden. De vraag is nu hoe het leger zal reageren op een eventuele terugkeer van Thaksin.

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (5)