48

Het duurde ruim een halve eeuw, maar Doctor Who is nu een vrouw

Het heeft 54 jaar geduurd en twaalf mannen gingen voor, maar in het nieuwe seizoen van de wereldwijd immens populaire tv-show Doctor Who wordt de hoofdpersoon voor het eerst vertolkt door een vrouw. De BBC maakte zondag bekend dat actrice Jodie Whittaker in de huid van The Doctor zal kruipen.

De switch van man naar vrouw betekent een stevige trendbreuk in de serie die al sinds 1963 op de buis is. Dat The Doctor nu een vrouw is, is niet zozeer vreemd als wel verrassend dat het nu pas gebeurt. De serie gaat immers over een kwaadaardige aliens bestrijdende tijdreiziger die onsterfelijk is en in plaats daarvan om de zoveel tijd regenereert. Dat maakte het makkelijk om voortdurend van acteur te switchen, maar toch is het voor het eerst dat producent BBC voor een vrouw kiest.

De BBC heeft de vele fans van de show lange tijd in spanning gehouden. Aan de bekendmaking ging een complete mediacampagne vooraf met de ontknoping gepland direct na de mannenfinale op tennistoernooi Wimbledon. Op sociale media wordt uiteenlopend op de nieuwe Doctor gereageerd. Veel mensen zijn laaiend enthousiast, maar natuurlijk zijn er ook zat mensen te vinden die een tijdreiziger in een vliegende telefooncel volkomen plausibel vinden, maar een vrouw? Dat kan echt niet.

Zie hieronder alle voorgaande Doctors:

Geef een reactie

Laatste reacties (48)