Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

The State of the Union onder Trump: zuchten, kreunen en rollen met ogen

  •  
06-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
US - POLITICS - TRUMP - SOTU

© 2019-02-05 22:14:40 US President Donald Trump arrives to deliver the State of the Union address, alongside Speaker of the House Nancy Pelosi and Vice President Mike Pence,at the US Capitol in

De State of the Union is traditioneel een moment waarop de Amerikaanse president luid de loftrompet over zijn eigen beleid mag blazen en daarvoor wordt beloond met lovende woorden van politieke journalisten en pundits die met een stofkam zijn speech, lichaamstaal en uitstraling doornemen, en die doorgaans wordt gevolgd door een piek in de peilingen. Dat was ook het plan van Trump gisteren, maar zoals vaker werd hij gedwarsboomd door zijn eigen gedrag. Enkele uren voor zijn speech van start ging, werd namelijk een vijfde onderzoek aangekondigd naar het handelen van Team Trump. Naast de FBI-onderzoeken van Mueller naar het campagne- en transitieteam van Trump en zijn regering, het onderzoek van het OM van New York naar zijn stichting en het strafrechtelijke onderzoek van the Southern District of New York naar zijn zakelijke belangen, komt daar nu ook onderzoek naar zijn inauguratiecomité bij:
Het comité zou een recordbedrag hebben ingezameld door gebruik te maken van hun banden met de inkomend president en plannen hebben gemaakt voor corrupte deals met binnen- en buitenlandse investeerders.
De daadwerkelijk speech van Trump werd dan ook met veel gefronste wenkbrauwen ontvangen, in tegenstelling tot het antwoord van de Democraten , bij monde van Stacey Abrams.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.