Laatste update 07 juni 2017, 00:05
184

Theresa May wil mensenrechten kunnen schenden om terreur tegen te gaan

De huidige Britse premier, Theresa May, vindt het een goed idee om indien nodig mensenrechten te schenden, om extremisme en terrorisme tegen te kunnen gaan. In een speech, tevens verspreid op Twitter, zegt May dat als mensenrechten in de weg komen te staan, ze die rechten zal “wijzigen” om de bevolking van Groot-Brittannië te beschermen.

Op welke mensenrechten May doelt, is niet duidelijk. Wellicht dat ze Britse variant van Guantanamo Bay voor ogen heeft. In de universele rechten van de mens wordt onder meer verstaan:

“Niemand zal onderworpen worden aan folteringen, noch aan een wrede, onmenselijke of onterende behandeling of bestraffing” en “Een ieder heeft, waar hij zich ook bevindt, het recht als persoon erkend te worden voor de wet.” Maar ook: “Allen zijn gelijk voor de wet en hebben zonder onderscheid aanspraak op gelijke bescherming door de wet. Allen hebben aanspraak op gelijke bescherming tegen iedere achterstelling in strijd met deze Verklaring en tegen iedere ophitsing tot een dergelijke achterstelling.”

Nigel Farage oppert dat de VK dan maar in één klap moet opstappen uit het Europese Hof voor de Rechten van de Mens.

Geef een reactie

Laatste reacties (184)