46

Thieme eist spijtbetuiging van Prins Willem-Alexander

Prins zou op eenden hebben gejaagd

De Partij voor de Dieren wil van Prins Willem-Alexander opheldering over zijn vermeende jachtpartij van afgelopen weekend. Daarbij zou zijn hond gewond zijn geraakt.

Als het waar is dat de troonopvolger op eenden joeg, dan moet hij zijn spijt daarover betuigen, vindt Thieme. Dat heeft de Spaanse koning Juan Carlos immers ook gedaan, toen was uitgelekt dat hij op olifantenjacht was geweest, stelt ze maandag in vragen aan de premier. Thieme vindt een hobby als de jacht niet te combineren met de voorbeeldpositie van de prins.

Ze wil ook weten door wie de beveiligingsmedewerkers die bij deze jachtpartij aanwezig waren betaald worden. Want dan wordt dat rare tijdverdrijf ook nog eens ‘met publieke middelen gefaciliteerd’, stelt ze. 

Er is in bepaalde kringen al jaren irritatie over de jachtlust van het Koninklijk Huis. Koningin Beatrix werd in een grijs verleden weggebonjourd als beschermvrouw van de Dierenbescherming. De Prins van Oranje zelf heeft echter ooit gezegd te zullen blijven jagen.

Algemeen Dagblad: Thieme wil spijtbetuiging prins voor jacht

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (46)