Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Thierry Baudet duikt, wil tweet nog steeds niet toelichten

  •  
04-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
130 keer bekeken
  •  
Aftrap campagne Forum voor Democratie

© 2018-01-27 22:03:29 AMSTERDAM - Thierry Baudet tijdens het feest van de JFVD, de politieke jongerenorganisatie van Forum voor Democratie. ANP REMKO DE WAAL

Thierry Baudet blijft journalisten ontlopen die hem vragen willen stellen over zijn racistische tweet van vrijdagavond. De FvD-leider is dinsdag in Italië voor een conferentie over ‘nationaalconservatisme’, waar ook de Italiaanse rechts-extremist Matteo Salvini, de Hongaarse homohater Viktor Orbán en het nichtje van Marine Le Pen aanwezig zijn.
Baudet weigert in Rome vragen te beantwoorden van Nederlandse journalisten. Onder meer Floor Bremer van RTL Nieuws, Mark Lievisse Adriaanse (NRC) en Mustafa Marghadi van de NOS zijn bij de bijeenkomst aanwezig.
Baudet verspreidde vrijdagavond via Twitter en Instagram het onjuiste verhaal dat twee ‘dierbare’ vriendinnen van hem waren lastiggevallen door vier Marokkanen. In werkelijkheid weigerden Baudets vriendinnen aanvankelijk hun vervoersbewijzen te tonen aan NS-medewerkers in burger.
In een ‘statement’ dat de FvD-leider maandag uitgaf, weigerde hij excuses te maken. In plaats daarvan beschuldigde hij de NS-medewerkers opnieuw van intimiderend gedrag. Hij schreef onder meer dat de NS’ers hun ‘wapengerei’ zouden hebben getoond. Weer een leugen: NS-controleurs dragen geen wapens.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.