47

‘Thierry Baudet heeft een punt als het gaat om mannen en vrouwen’

Schrijfster Hadjar Benmiloud over verleiden en mannelijke frustraties ... 'Nederlandse mannen bakken er weinig van'

Julien Blanc, de pick up artist die aanranding promoot, bezorgt pua’s een slechte naam en dat is jammer, vindt schrijfster en columniste Hadjar Benmiloud. Want de omgang tussen mannen en vrouwen is wel een terrein waarin wat meer onderricht gegeven mag worden.


Hadjar Benmiloud, die op haar 15e debuteerde in NRC Handelsblad en onder meer het boek Uberpuber publiceerde, heeft zich verdiept in de gebrekkige manier waarop mannen vrouwen voor zich proberen te winnen. Nederlandse mannen bakken er volgens haar op dat gebied weinig van. Hadjar vertelt in bovenstaand fragment dat ze zelf is aangerand door een stand-up comedian na afloop van zijn show. De columniste van dagblad Metro wijt dat aan opgekropte frustraties en een onvermogen om te communiceren.

Baudet heeft gelijk zegt ze, als hij constateert dat de verhoudingen tussen mannen en vrouwen sterk veranderd zijn. Meisjes worden steeds vroeger geslachtsrijp en zijn daardoor lang voor jongens onbereikbaar. “En wij vrouwen maken het ook vaak lastig, dat zeg ik eerlijk.” De jongens lopen zo een achterstand op en het is een goede zaak om die via cursussen in te halen, legt ze uit aan presentator Francisco van Jole. “We mogen best opnieuw uitvinden hoe we met elkaar omgaan.”

De hele uitzending van De Nacht van Jole met Hadjar Benmiloud is hier terug te luisteren, inclusief bellers met hun ervaringen.

foto: Metro / Femmy Weijs

Geef een reactie

Laatste reacties (47)