Laatste update 10:56
135

Thierry Baudet sprak vijf uur lang in het geheim met Alt-Right racist Taylor

Thierry Baudet heeft niet zoveel met extreemrechts en alt-right. Althans, dat beweert hij maar wie hem op zijn woorden gelooft, komt door zijn daden bedrogen uit. In een analyse van De Correspondent legt het journalistieke platform het gedachtegoed van Baudet uiteen aan de hand van uitspraken en geschreven werk van de politicus, evenals zijn vriendschappen. Met als klap op de vuurpijl: een geheime bijeenkomst van Thierry Baudet met de Amerikaanse racist Jared Taylor op 12 oktober in het Ambassade Hotel in Amsterdam, alwaar Taylor en Baudet met aanhang ruim vijf uur met elkaar hebben gegeten, gedronken en gesproken.

Taylor staat wereldwijd bekend als racist en antisemiet en als één van de inspiratoren van de Alt-Right beweging. Dat hij er een neonazistisch gedachtengoed op nahoudt is alom bekend. Zo meent Taylor dat joden “extreem handig zijn in het exploiteren van onze zwakte” en waarschuwt hij al tientallen jaren dat het “blanke ras” door “rassenmenging” aan het uitsterven is. Dat laatste is Baudet niet onbekend.

In het tv-programma EenVandaag, dat Baudet maandag nog kroonde tot Politicus van het Jaar, beweerde de politicus nogmaals dat zijn uitspraak over homeopathische verdunning van de Nederlandse samenleving over “cultuur” en “waarden” ging en níet over rassen. Volgens Baudet is het allemaal door de media uit de context getrokken. Wat Baudet precies zei:

Die zelfhaat die we proberen te ontstijgen [..] door de Nederlandse bevolking homeopathisch te verdunnen met alle volkeren van de wereld, zodat er nooit meer een Nederlander zal bestaan. Zodat wie wij zijn, niet meer gestalte kan krijgen.

Tegenover De Correspondent wil Baudet de afspraak met Taylor noch bekennen noch ontkennen. Taylor zelf laat het journalistieke platform weten inderdaad met Baudet gesproken te hebben.

De definitieve bevestiging komt enkele weken later, als wij Taylor tijdens een Skypegesprek naar de bijeenkomst vragen.

‘Ik wist niet dat anderen op de hoogte waren van onze ontmoeting,’ zegt hij. Op de vraag of dat een probleem is, antwoordt de Amerikaan: ‘Nou, het is zeker geen probleem voor mij. Ik dacht dat het een probleem kon zijn voor hem [Baudet, red.].’

Taylor zegt het bemoedigend te vinden dat Baudet in het Parlement is gekozen:

Voor mij is het erg bemoedigend dat iemand met zijn ideeën wordt verkozen in het parlement. Ik denk dat het een groeiend besef weerspiegelt van normale Nederlandse mensen dat het overleven en voortbestaan van hun maatschappij afhankelijk is van het behouden van een stevige Nederlandse meerderheid.

Thierry Baudet probeert zich enerzijds in woord te distantiëren van alles en iedereen die ook maar een beetje met Alt-Right te maken heeft, maar in daad pakt dat dus wat anders uit. Lees ook deze analyse van journalisten Hassan Bahara en Annieke Kranenberg over Erkenbrand en hun voorliefde voor Thierry Baudet.

De Correspondent: Thierry Baudet ontmoette in het geheim een Amerikaanse racist van Alt-right

cc-foto: Frans Peeters

Geef een reactie

Laatste reacties (135)