Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Thissen (GroenLinks) gevraagd als formateur in Utrecht

  •  
07-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
flickr-tof-thissen-300px.jpg
André Krouwel (KiesKompas) uit beeld in Almere
De Utrechtse fractie van GroenLinks heeft senator Tof Thissen gevraagd als formateur in Utrecht. Politicoloog André Krouwel van KiesKompas lijkt juist weer helemaal uit beeld als formateur in Almere.
Tof Thissen , ook opiniemaker op Joop.nl, heeft zaterdag dit bericht op de nieuwssite Destadutrecht.nl bevestigd. GroenLinks kwam woensdag bij de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht met tien van de 45 zetels als grootste partij uit de bus.
RTEmagicC_flickr-tof-thissen-300px.jpg
Thissen heeft zaterdag een gesprek over het verzoek met Marry Mos, de Utrechtse fractieleider van GroenLinks, meldt de Volkskrant. Over de inhoud van dit gesprek doet Thissen verder geen mededelingen. Mos laat desgevraagd weten dat maandag de informatiegesprekken met de fractieleiders van de Utrechtse partijen van start gaan.
In Almere lijkt een bekende formateurskandidaat alweer helemaal uit beeld. Politicoloog André Krouwel , verbonden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en bedenker van KiesKompas, hengelde op tv opzichtig naar deze functie, maar ligt nu onder vuur in PVV-kringen door de uitspraak dat de PvdA zitting kan nemen in een college met de partij van Wilders. De Telegraaf meldt dat de PVV Krouwel door deze opmerking geen geschikte informateur meer vindt, omdat hij voor zijn beurt heeft gesproken en daarmee niet meer onpartijdig is. Ook de PvdA zou met verbazing kennis hebben genomen van Krouwels visie.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.