65

Thuiszorg Groningen sponsort voetbal met belastinggeld

SP wil einde aan sponsorpraktijken zorginstellingen

Thuiszorg Groningen sponsort FC Groningen met 80.000 euro in ruil voor naamsvermelding in het Euroborgstadion. De SP spreekt er schande van omdat de zorginstelling vorig jaar nog 15 miljoen euro overheidssteun ontving om te worden gered van faillissement.

Directeur Filia Kramp zegt in een interview met RTV Noord dat het geld dat beschikbaar is voor sponsoring uit het marketingpotje komt. De uitgave gaat dus niet ten koste van de zorg omdat de zorgbudgetten hierdoor onaangetast blijven.

Vorig jaar werden er nog honderden verpleegkundigen, verzorgers en anderen ontslagen omdat moederbedrijf Meavita te maken kreeg met financiële problemen. Door ingrijpen van de overheid is de zorginstelling gered van de ondergang. Kramp zegt in het interview met de sponsoring te willen laten zien dat Thuiszorg Groningen er weer is en de band met de Groningse samenleving te willen benadrukken.

De Groningse samenleving in de vorm van de ouderenbond is echter verontwaardigd. ANBO-voorzitter Kees Klok vindt dat het geld ook als extraatje aan de zorg had kunnen worden besteed. ‘Stuur voor dat geld mensen langs die een praatje maken en een hand op de schouder leggen’, aldus Klok.
Kramp heeft benadrukt dat Thuiszorg Groningen sinds de privatisering een bedrijf is en dusdanig handelt. Het geld is nu eenmaal bedoeld voor marketingdoeleinden, geld bestemd voor de zorg komt uit andere potjes.

cc-foto: Antoon

Geef een reactie

Laatste reacties (65)