68

Thuiszorgorganisatie opnieuw in opspraak

Sensire wil honderden verzorgenden ontslaan en opnieuw inhuren als ZZP'er

Thuiszorgorganisatie Sensire wil 600 thuisverzorgenden ontslaan en opnieuw inhuren als ZZP’er, dat zegt Akvakabo FNV tegen Omroep Gelderland. De vakbond noemt het plan ‘schandalig’.

Sensire kwam in 2013 al negatief in het nieuws toen het 800 thuishulpen ontsloeg om ze na daarna ia het eigen alfabureau Alfasens terug te laten keren in een goedkopere constructie als alfahulp. Uiteindelijk werden de thuishulpen overgenomen door andere thuishulp organisaties. Volgens Wim van der Hoorn van FNV Abvakabo wordt die truc nu opnieuw toegepast:

Thuishulpen moesten alfahulp worden, dat trucje proberen ze nu weer voor de thuisverzorgenden. Het is gewoon een schijnconstructie. Mensen in loondienst moeten ineens ZZP’er worden. Dan heb je geen recht op een cao, geen verzekering, alle risico’s zijn voor jou.

Op door Sensire georganiseerde bijeenkomsten wordt nu aangedrongen dat personeel zich inschrijft als ZZP’er en wordt ingehuurd door Zorgzuster Gelre. Die BV staat ingeschreven op hetzelfde adres als het hoofdkantoor van Sensire. Als alternatief, zo wordt gezegd, kunnen mensen zich omscholen voor werk buiten de sector of stoppen.

Omroep Gelderland: Sensire wil honderden verzorgenden ontslaan en opnieuw inhuren als ZZP’er 

CC foto: SP 

Geef een reactie

Laatste reacties (68)