Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tienduizend mensen betogen tegen antisemitisme in Parijs

  •  
19-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
FRANCE PROTEST RACISM ANTI SEMITISM

© 2019-02-19 20:52:06 epa07381712 People attend nation-wide rally to protest against antisemitism after media reports noted a recent sharp rise in anti-semitic acts across the country, on the

Ongeveer tienduizend mensen, onder wie president Macron en zijn voorgangers Sarkozy en Hollande, demonstreerden vanavond in Parijs tegen het oplaaiende antisemitisme in Frankrijk. Het land, dat met een half miljoen mensen de grootste Joodse gemeenschap van Europa heeft, zag het aantal antisemitische incidenten in 2018 toenemen met 74 procent. Afgelopen zaterdag werd de Franse filosoof Alain Finkielkraut nog bedreigd door gele hesjes in Parijs. Ze riepen onder meer “Rot op naar Tel Aviv. Wij zijn het volk en Frankrijk is van ons”, naar hem. Vandaag werden op een Joodse begraafplaats meer dan negentig graven beklad met hakenkruizen en leuzen.
De Franse president Emmanuel Macron bezocht vandaag de getroffen begraafplaats in het dorp Quatzenheim en beloofde de aanwezigen om actie te ondernemen, meldt Reuters:
"Degene die dit heeft gedaan is de Franse republiek niet waardig en zal worden gestraft."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.