Laatste update 15:57
22

Tienduizenden geïnteresseerd in Brexit beachparty

Het idee van Ron Toekook om op 31 oktober, als de No Deal Brexit in zal gaan, een afscheidsfeest op het strand van Wijk aan Zee te houden, wordt massaal omarmd. Tienduizenden hebben interesse getoond voor ‘Gezellig op het strand de Brexit kijken.’

Met Hollandse chips, Franse wijn en Duits bier in een strandstoel naar Groot Brittannië kijken wanneer het wakker wordt als gesloten inrichting. Eventueel de bootjes van Europavaarders opvangen. Bij voldoende belangstelling kan er een band komen die “Het is stil aan de overkant” en “We’ll meet again” kan spelen. Andere muzikale suggesties zijn van harte welkom.

Op de Facebook-pagina regent het muzieksuggesties, van ‘We’re only making plans for Nigel” tot ‘You can’t always get what you want’.

Ook Britten mengen zich in de discussie:

I lived and worked in the Netherlands in the late 90s. By Christ how I wish I’d stayed there. The UK is a fecking joke.. and not a very funny one

NH Nieuws interviewde de initatiefnemer:

Het idee voor het toch wel ludieke evenement kwam volgens Ron tijdens een vakantie op Hawaii. “Als de zon daar ondergaat, gaat iedereen naar het strand”, vertelt hij. “Dan nemen ze stoeltjes en een flesje wijn mee en kijken ze naar de zonsondergang. Toen kwam ik op het idee om op 31 oktober ook zoiets voor de Brexit te doen.” En zo werd het idee voor ‘gezellig op het strand de Brexit kijken’ geboren. Het lijkt misschien een grapje, maar de Beverwijker ziet zeker een serieuze ondertoon. “Het is voor mij ook een gebaar richting vrienden die we daar hebben. Een soort ‘tot ziens, we vergeten jullie niet’. Er zijn ook heel veel Britten die het er moeilijk mee hebben.”

cc-foto: Jam Willem Doormembal

Geef een reactie

Laatste reacties (22)