Laatste update 19:27
36

Tienduizenden marcheren door Brussel voor het klimaat

Minstens 65.000 mensen hebben zondag in Brussel vreedzaam gedemonstreerd voor een beter klimaatbeleid. De betogers eisen “meer schone lucht, meer hernieuwbare energie en meer politieke daadkracht”. Onder hen ook 5000 fietsers.

De opkomst is veel groter dan verwacht werd en de demonstratie is uitgegroeid tot de grootste klimaatmars die ooit in België is gehouden.

De Morgen schrijft:

Tussen de vele kinderen die meestapten in de klimaatmars was ook de 13-jarige Bo. Zij sprak het Jubelpark toe met een duidelijke boodschap. “Als wij rommel maken, vragen volwassenen het op te ruimen. Nu hebben de volwassenen rommel gemaakt en vragen ze ons het op te ruimen. Dat is niet eerlijk. Onze boodschap is helder: ruim onze planeet op, voor onze toekomst”, zegt Bo.

Het protest is gericht op de interationale klimaattop die maandag van start gaat in de Poolse stad Katowice. Daar moeten concrete afspraken worden gemaakt op basis van het klimaatakkoord dat eerder in Parijs werd gesloten. Het doel is de opwarming van de planeet te beperken tot maximaal 2 graden.

#claimtheclimate #thetimeisnow

Een bericht gedeeld door Thomas Hardison (@eveningbroadcast) op

Geef een reactie

Laatste reacties (36)