Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tienermeisjes die lesbische vrouw aanvielen verdacht van meer mishandelingen

  •  
09-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
24541220835_228d9df19d_k

© cc-foto: Pieter van Marion / https://flic.kr/p/DoCaXa

De tienermeisjes die ervan worden verdacht in Rotterdam een lesbische vrouw te hebben mishandeld , worden verdacht van meer soortgelijke mishandelingen. Vijf in totaal. Dat meldt RTV Rijnmond. De meisjes werden vrijdag voorgeleid voor de Rechter-Commissaris.
Behalve de eerdergenoemde vrouw die op het Rotterdamse Schouwburgplein getrapt en geslagen werd, zouden de meisjes ook op andere plekken in de stad slachtoffers hebben gemaakt. Die slachtoffers, de meeste van hen vrouwen, werden willekeurig gekozen. Dat verklaarde een van de verdachten. De politie houdt er rekening mee dat er meer slachtoffers zijn dan tot nu toe bekend.
Naar aanleiding van de mishandeling van de lesbische vrouw vorige week, werd afgelopen dinsdag een protestactie tegen homohaat gehouden op het Schouwburgplein. Het slachtoffer van die mishandeling, een 18-jarige vrouw, werd door de meisjes belaagd toen zij hand in hand met haar vriendin liep. De daders zijn 13, 14 en 15 jaar oud.

Meer over:

homofobie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.