Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tientallen arrestaties bij protest tegen lockdown, 5G en samenscholingsverbod

  •  
30-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
Anti-lockdownprotest in Den Haag

© 2020-05-30 14:23:20 DEN HAAG - De politie voert een charge uit tegen mensen die tegen de coronamaatregelen betogen. Groepen betogers zijn omsingeld in de buurt van het Centraal Station. De po

Bij Den Haag CS is de ME in actie gekomen tegen tientallen deelnemers aan een protest tegen de coronamaatregelen en aanverwante zaken zoals de aanleg van mobiele communicatienetwerk 5G en het kabinetsbeleid in het algemeen. Omroep West meldt :
"De gemeente Den Haag had de organisatoren van betogingen tegen de coronamaatregelen gewaarschuwd om de regels rond protesten niet te omzeilen. Bij een demonstratie mochten hooguit dertig mensen aanwezig zijn en die moeten minstens 1,5 meter afstand van elkaar houden."
De deelnemers dachten de beperkingen te omzeilen door te doen alsof ze van allemaal verschillende demonstraties waren, van ieder minder dan 30 mensen. Die tactiek bleek niet te werken. Aan de demonstratie werd onder meer deelgenomen door PVV-aanhangers en de Gele Hesjes, of wat daar van over is.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.