Laatste update 16:38
47

Tientallen nieuwe beschuldigingen van aanranding en grensoverschrijdend gedrag door Trump

Tientallen vrouwen hebben verklaard dat de Amerikaanse president Donald Trump hen heeft aangerand of ongepast seksueel gedrag vertoonde naar hen toe. In een nieuw boek All the President’s Women: Donald Trump and the Making of a Predator, vertellen tientallen vrouwen aan Barry Levine en Monique El-Faizy hoe Trump over hun grenzen heenwalste. In het boek staan 26 nieuwe concrete beschuldigingen van ongewenste seksuele aanraking en 43 nieuwe gevallen van grensoverschrijdend gedrag. In een voorpublicatie in Esquire is te lezen hoe Karen Johnson de president ontmoette op een nieuwjaarsfeest op Mar-a-Lago in de vroege zeroes:

Ik liep gewoon naar het toilet toen ik werd gegrepen en achter een hangtapijt getrokken, en hij was het. Ik ben een lange meid en ik droeg hoge hakken, maar ik weet nog hoe ik naar hem op moest kijken. Hij was zo sterk en hij zoende me gewoon. Ik was zo bang om wie hij was… Ik weet niet eens waar het vandaan kwam. Ik had er niets over te zeggen.
Als hij dat ene zegt “Grab ‘em by the pussy” dan raakt me dat enorm omdat – toen hij me beetpakte en achter het tapijt trok – dat is waar hij me betaste.

In juni beschuldigde schrijfster E. Jean Carroll Trump ervan haar 23 jaar geleden verkracht te hebben in een kleedkamer van het chique warenhuis Bergdorf Goodman. Eerder legden al zeker 20 vrouwen openlijk verklaringen af over seksueel wangedrag door Trump.

Geef een reactie

Laatste reacties (47)