Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tientallen Syrische gevangenen dood gemarteld

  •  
31-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
112 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Zeker 88 mensen om het leven gekomen… Amnesty luidt de noodklok
Het Syrische regime martelt gevangenen op grote schaal. Dat blijkt uit een rapport van mensenrechtenorganisatie Amnesty International. Tijdens de al maanden durende opstand zijn er vermoedelijk zo’n 88 mensen om het leven gekomen, terwijl in voorgaande jaren de mensenrechtenorganisatie gemiddeld vijf doden per jaar registreerde.
Onderzoeker van Amnesty, Neil Sammonds, verklaart:
“De verhalen over martelingen die we hebben ontvangen, zijn afschuwelijk. We vermoeden dat de Syrische regering de eigen bevolking op een enorme schaal systematisch vervolgt.”
Uit het rapport van de mensenrechtenorganisatie blijkt dat alle omgekomen gedetineerden zijn opgepakt toen ze samen met duizenden anderen begin maart de straten opgingen om te demonstreren tegen het regime van president Bashar al-Assad. Onder de slachtoffers zijn tien kinderen, waarvan de jongste 13 jaar oud was. Van ten minste 52 is het zeker dat ze zijn overleden als gevolg van marteling.
Navi Pillay, Hoge Commissaris van de VN voor de mensenrechten, meldde een week geleden al dat er ruim 2200 mensen zijn omgekomen als gevolg van het brute optreden van het Syrische leger en politie.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.