Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tientallen viruswaanzinnigen opgepakt in Wageningen

  •  
05-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ME

© cc-foto: Roel Wijnants https://flic.kr/p/2j8NY4D

Bij een onaangekondigde demonstratie tegen de maatregelen om het coronavirus te bestrijden zijn tientallen arrestaties verricht. Zo’n tweehonderd demonstranten, waaronder volgens de politie veel voetbalhooligans, verzamelden zich op het 5 Mei Plein in Wageningen. De autoriteiten beëindigden de demonstratie maar daar wilde niet iedereen gehoor aan geven. Agenten werden bekogeld en de ME trad op.
De onverwachte actie veroorzaakte veel onrust in de gemeente, meldt Omroep Gelderland :
"De gemeente Wageningen gaf aan overvallen te zijn door de demonstratie. ”Die was niet aangekondigd en zonder vergunning”, benadrukte burgemeester Geert van Rumund. ”Helaas zijn er heel veel mensen geschrokken.”"
De demonstranten noemen zichzelf ‘vrijheidsstrijders’. Op een foto is te zien hoe een van hen de Hitler-groet brengt terwijl ze poseren voor Hotel De Wereld.
Ook in Utrecht werd geprotesteerd tegen de coronamaatregelen.
Update: Volgens de autoriteiten droegen de demonstranten in Utrecht tassen vol stenen bij zich en waren zij uit op een confrontatie.
cc-foto: Roel Wijnants
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.