Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tientallen voetbalteams geschorst om geweld

  •  
18-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-scheidsrechter_rood300.jpg
KNVB tevreden over strenger beleid
Sinds september 2011 zijn tientallen voetballers en voetbalteams geschorst voor excessief geweld op en rond het voetbalveld, zo meldt de NOS. De KNVB hanteert sinds begin van dit voetbalseizoen voor geweld.
Een speler die zich heeft misdragen, krijgt nu binnen tien dagen zijn straf te horen. De bond straf in principe maximaal, de speler moet zelf eventuele verzachtende omstandigheden aandragen. Wanneer meerdere spelers bij een vechtpartij of geweld zijn betrokken, wordt het hele team geschorst. De KNVB is tevreden over het nieuwe beleid, aldus de NOS.
Cijfers – 113 spelers zijn veroordeeld voor ernstig geweld. – Van 34 spelers is het lidmaatschap van een vereniging afgenomen – 45 spelers zijn geschorst voor 2 tot 10 jaar – 9 spelers mogen 10 jaar lang niet meer voetballen in verenigingsverband – 37 teams uit de competitie gehaald, waarvan 29 voorwaardelijk
In vorige seizoenen waren deze cijfers veel lager.
Video: Debat op 2
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.