Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tijd voor de hersenkraker van het jaar

  •  
13-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
prop.JPG
Zal de maximale score van de AIVD-kerstpuzzel nu wel gehaald worden? 
De jaarlijkse kerstpuzzel van de AIVD staat weer online en dat betekent kraken geblazen, van de hersens in ieder geval. De puzzel is ontwikkeld door medewerkers van het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging met als doel systematisch en logisch denken te stimuleren. Vorig jaar heeft niemand de maximale score weten te behalen.
De toets bestaat uit voornamelijk kleine opgaven die los van elkaar op te lossen zijn. De AIVD laat weten dat ‘creativiteit, puzzel- en doorzettingsvermogen’ voor het oplossen van de puzzel belangrijker zijn dan wiskunde of cryptologie. 
RTEmagicC_puzzel.jpg
Vorig jaar werden er meer dan vierhonderd inzendingen gedaan door jong en oud. De puzzel is dan ook niet voor een bepaalde leeftijd of soort persoon bestemd. Toch heeft niemand de maximale score weten te behalen. 
De AIVD moedigt samenwerking met maximaal vier personen aan en ontmoedigt het opzoeken van antwoorden via fora. En we weten dat ze de middelen hebben om erachter te komen of er vals gespeeld is. 
De toets is hier te downloaden en moet voor maandag 11 januari 2016 per mail ingeleverd worden. 

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.