Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tijdschrift Opzij wordt niet opgegeven

  •  
06-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
opzij300.png
Feministisch tijdschrift waarschijnlijk overgenomen door uitgever Veen Media
Het feministische tijdschrift Opzij verdwijnt hoogstwaarschijnlijk toch niet. Dat meldt NRC Handelsblad. Bronnen bij uitgever Veen Media en bij de huidige eigenaar Weekbladpers Groep (WPG) bevestigen tegenover de krant dat uitgever Veen Media het blad overneemt. De handtekeningen moeten nog wel gezet worden.
Opzij werd door een sanering in november te koop gezet. Van de 720 mensen die bij WPG werken, kwamen 123 op straat te staan. Ook het tijdschrift J/M Ouders is te koop gezet.
De uitgever van de Groene Amsterdammer toonde meteen interesse in het feministische tijdschrift. Die overnameplannen zijn echter van de baan, doordat directeur Teun Gautier plots zijn functie moest neerleggen nadat bleek dat hij een boekenvoorschot aan Edwin de Roy van Zuydewijn niet had gemeld.
Veen Media heeft zelf net een saneringsronde achter de rug. Andere tijdschriften die door Veen worden uitgegeven zijn onder meer het Historisch Nieuwsblad, Filosofie Magazine, New Scientist en Maarten!

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.