Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tik op de vingers voor nazigroet

  •  
27-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gestrektearm300.JPG
Poolse en Italiaanse Europarlementariërs beboet en geschorst na nazigroet in het parlement
Europees Parlementsvoorzitter Martin Schulz heeft een Italiaanse en een Poolse Europarlementariër op de vingers getikt omdat ze de nazigroet brachten in het parlement. De twee worden moeten een boete van 3060 euro betalen en mogen tien dagen geen activiteiten ondernemen in het parlement.
De Pool Janusz Korwin-Mikke, die het vorige maand nog presteerde om tijdens een parlementssessie migranten als ‘menselijk afval’ te omschrijven, protesteerde in juli met gestrekte rechterarm tegen de invoering van een Europabreed vervoersbewijs, terwijl hij “Ein Reich, ein Volk, ein Ticket” in de microfoon spuugde.
De Italiaan Gianluca Buonanno van PVV-bondgenoot Lega Nord droeg eerder deze maand een t-shirt waarop bondskanselier Angela Merkel als nazileider Adolf Hitler werd verbeeld. Blijkbaar werd deze tactiek te subtiel bevonden, want een dag later plakte hij een Hitlersnorretje op en bracht hij de nazigroet.
Buonanno beweerde tegenover Politico dat zijn acties ‘satirisch’ waren en omschreef de strafmaatregelen als ‘economisch en politiek nazisme’. 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.