65

Tilburgse burgemeester woest op PowNews om aanrandingsfilmpje

Tilburgse politie: Door bijdrage PowNews is de zaak in een stroomversnelling geraakt

De Tilburgse burgemeester Peter Noordanus (PvdA) is woest op PowNews. Het programma zond een internetfilmpje uit waarop is te zien hoe een 14-jarig meisje wordt aangerand door een aantal jongens. Noordanus vindt dat PowNews het slachtoffer op een onacceptabele manier heeft weggezet.

Het meisje is voor heel Nederland te kakken gezet door PowNews. Het is echt onverantwoordelijk gedrag. Je moet bedenken wat je dat kind aandoet”, zegt de burgemeester vandaag tegen Omroep Brabant.

De rector van het Theresialyceum waar het meisje op school zit, heeft ook geen goed woord over voor de makers. Hij vindt het niet kunnen dat de familie van het meisje niet vooraf is ingelicht door PowNews. De Tilburgse politie zegt niet te ontkennen dat door de bijdrage van PowNews de zaak in een stroomversnelling is gekomen.

De verdachten van de aanranding zijn inmiddels aangehouden. Het gaat om twee jongeren van 13 jaar oud. De anderen zijn 15 en 16 jaar. De politie sluit niet uit dat er nog andere verdachten worden aangehouden van betrokkenheid bij het incident.
AD: Burgemeester Tilburg woest op PowNews

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (65)