7

Tilburgse politicus dreigt krant met aftreden

Hans Smolders (ex-LPF) eist 'neutraal' artikel over hemzelf

De Tilburgse politicus en ex-chauffeur van Pim Fortuyn Hans Smolders eist dat het Brabants Dagblad een ‘neutraal’ artikel aan hem wijdt. ‘Anders stap ik op’.

De Volkskrant maakt melding van de opmerkelijke eis. Tijdens een politiek veldslag met burgemeester Vreeman beschuldigde deze Smolders van het aannemen van steekpenningen. In brede kring wordt aangenomen dat Vreeman de beschuldiging uitte om zijn eigen huid te redden, een manoeuvre die overigens mislukte. Vreeman stapte vorig jaar op.

In de tussentijd is er een onderzoek gestart naar de corruptie-kwestie. Smolders klaagt er over dat hij door het Brabants Dagblad wordt neergezet als verdachte.

In de Volkskrant zegt hij:

Waar rook is, is vuur hè. Als ze tien keer schrijven over Smolders die een borreltje drinkt, is Smolders zo een alcoholist. En dat terwijl het hele achterlijke verhaal zó makkelijk te ontmaskeren is. Ik ben het zat. Ze hoeven niet positief over Smolders te schrijven, maar wel neutraal. Tenminste één keer.

Smolders eist ook dat hij zelf mag kiezen met welke verslaggevers van de krant hij praat. Als niet aan zijn eisen wordt voldaan verlaat hij de politiek. 

Geef een reactie

Laatste reacties (7)