Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Timmermans grijpt naast nominatie voorzitterschap Europese Commissie

  •  
02-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
121 keer bekeken
  •  
BELGIUM - EU - VOTE - RESULTS

© 2019-05-27 02:19:02 Frans Timmermans, European Commission Vice President and top candidate of the Party of European Socialists (PES) for Commission President position, gives a speech during a

Na een uitputtende serie vergaderingen van EU-regeringsleiders werd vanavond besloten de Duitse Ursula von der Leyen voor te dragen als de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. Dat heeft Europese Raad-voorzitter Donald Tusk zojuist bekend gemaakt. Frans Timmermans wordt dus niet de opvolger van Jean-Claude Juncker, maar zou wel de hoogste Vice-Voorzitter van de nieuwe Commissie blijven.
Naast Von der Leyen werd Charles Michel voorgesteld als voorzitter van de Europese Raad, Christine Lagarde als president van de Europese Centrale Bank, Sergej Stanisjev als voorzitter van het Europees Parlement en Josep Borrell als EU-buitenlandcoördinator.
De grote vraag is nu of het Europees Parlement zal instemmen met de voordrachten, aangezien die afwijken van het systeem van Spitzenkandidaten , dat in 2014 werd ingevoerd.
Het Europees Parlement stemt morgen ook voor een eigen nieuwe voorzitter. Nu is dat de Italiaan Antonio Tajani.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.