Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Timmermans kan ook de Plasterk van de EU worden'

  •  
03-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nieuwsbv.jpg
Van Jole en Kee over minister Timmermans, zijn speech en de vraag wie hem opvolgt
Peter Kee, politiek redacteur bij Pauw, was dinsdagavond aanwezig bij de speech van Timmermans in De Rode Hoed. Een magisch moment. Francisco van Jole daarentegen las de speech ’s ochtends vroeg in bed en zag een stip aan de horizon, maar een die hem naar een opticien deed verlangen. Ze praten er over in O O Den Haag, de wekelijkse rubriek van De Nieuws BV op Radio 1.
Volgens Kee, goed ingevoerd in Den Haag, staat vrijwel vast dat oud-minister Koenders zijn partijgenoot Timmermans gaat opvolgen als minister van Binnenlandse Zaken. De vraag is alleen een beetje of hij voor de VVD niet te links is. Van Jole sluit niet uit dat het Ploumen, nu minister van Ontwikkelinssamenwerking & Buitenlandse Handel, doorschuift naar de post van Timmermans. Koenders zou haar dan kunnen opvolgen. “Wanneer hebben we voor het laatst een vrouw als minister van Buitenlandse Zaken gehad? Daar kan de PvdA mee scoren.”

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.