64

Timmermans pakt paus aan op homofobe uitspraak

"Als ieder persoon uniek is, waarom zou die persoon dan niet in zijn recht staan om op te komen voor zijn seksuele geaardheid?"

Minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) heeft fel gereageerd op de uitspraak van de paus dat homoseksuelen ‘de essentie van het menselijke wezen vernietigen’. Dat deed hij in Dublin tijdens een vergadering van de OSCE (Organisatie van Veiligheid en Samenwerking in Europa).

Timmermans reageerde tijdens die vergadering op een uitspraak van pauselijke gezant Dominique Mamberti. Hij is de Vaticaanse secretaris van Buitenlandse Zaken en wordt gezien als de ‘heilige’ equivalent van de ministers van Buitenlandse Zaken in Europa. Tijdens die bijeenkomst zei Mamberti:

Bestuurders moeten de natuurlijke wetten volgen die staan geschreven in ieder hart van de mens. Paus Benedictus XVI is hier duidelijk over geweest tijdens zijn recente bezoek aan Libanon. In God’s plan staat dat ieder persoon uniek is en onvervangbaar.” 

Timmermans reageerde daarop door te zeggen dat het in het belang van de mensheid is om op te staan voor de belangen van homoseksuelen.

Als ieder persoon uniek is, waarom zou die persoon dan niet in zijn recht staan om op te komen voor zijn eigen seksuele geaardheid?

Irish Times: Dutch foreign minister criticises pope’s view on same-sex marriage

cc-foto: Haags Uitburo

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (64)