Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Timmermans, stop de voedselverspilling binnen de EU!'

  •  
02-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
voedselverspilling300.jpeg
Elke dag gooit een supermarkt gemiddeld 40 kilo niet-verkocht voedsel weg
Over heel Europa leven er meer dan 80 miljoen mensen onder de armoedegrens. In de praktijk levert dit mensonwaardige situatie op zoals het niet kunnen voeden van de familie. En het schrijnende is dat er wel voedsel beschikbaar is om dat gat te vullen maar daarvoor moeten supermarkten ervoor zorgen dat ze hun niet-verkochte voedsel aan goede doelen schenken. Elke dag gooien supermarkten namelijk meer dan 40 kilo niet-verkochte voedsel weg. En daar moet volgens de ondertekenaars van een online petitie maar eens verandering in komen.
RTEmagicC_609e6d3613.jpg
De organisatie genaamd Feedback ziet het liefst dat honderduizenden mensen de petitie tekenen om zo de Europese Commissie te verzoeken de supermarkten over heel Europa te verplichten het Franse voorbeeld te volgen. De petitie is gericht aan Frans Timmermans, vice-president van de Europese Commissie en voorzitter Jean-Claude Juncker. Een half miljoen ‘handtekeningen’ zijn al binnen.
Cc-foto: Steven Depolo

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.