Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Timmermans wil rechts-populistisch geschreeuw overwinnen met Broederschap

  •  
09-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
241 keer bekeken
  •  
timmermans300_05.jpg
Vicevoorzitter Europese Commissie, Frans Timmermans presenteert zijn oproep om Europa niet te verkwanselen
Frans Timmermans, oud-minister van Buitenlandse Zaken en huidig vicevoorzitter van de Europese Commissie, presenteert in De Wereld Draait Door zijn manifest, getiteld ‘Broederschap’. Het is vooral een oproep om Europa niet te verkwanselen.
De wereld lijkt in brand te staan. Van een financiële crisis tot een morele crisis omtrent de vluchtelingenproblematiek, er is van alles aan de hand. Tegelijkertijd lijkt rechts-populistisch geschreeuw soms de overhand te krijgen. Vicevoorzitter van de Europese Commissie deed in twee lezingen een oproep om Europa toch vooral niet te verkwanselen. Die oproep is nu gebundeld in een boek: Broederschap.
De hoofdvraag die Van Nieuwkerk stelt is ‘hoe gaat het met Europa?’ Volgens Timmermans bevinden we ons in een ‘perfect storm’, alle negatieve elementen komen bij elkaar om een situatie te creëren die bedreigend is voor de samenleving.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.