270

Titanenstrijd Rutte-Cohen

[VIDEO] De twee premierskandidaten in debat ... 'In deze crisis vind ik het niet gek dat zij met een belastbaar inkomen van boven 150.000 euro iets meer bijdragen'

In het Lagerhuis troffen de twee overgebleven premierskandidaten Mark Rutte en Job Cohen elkaar in een één-op-één debat over de vraag wie de crisis moet gaan betalen.


Job Cohen, die zich duidelijk veel beter op zijn gemak voelde dan bij eerdere debatten, riep op tot een eerlijke verdeling van de lasten:

Wij komen uit een tijd van hoogconjunctuur. In die hoogconjunctuur hebben mensen met een hoog inkomen daar meer van geprofiteerd dan mensen met een veel lager inkomen. En dat gun ik ze van harte. Maar nu hebben we een  crisis en in die crisis vind ik het niet zo gek om aan diegenen die een belastbaar inkomen hebben van meer dan 150.000 euro te vragen om in deze periode iets meer te doen dan een aantal anderen die veel minder verdienen.

Rutte noemde dat een jaloeziebelasting. Hij verweet Cohen dat bij de PvdA juist de middeninkomens er op achteruit gingen, wat door Cohen weersproken werd.

Geef een reactie

Laatste reacties (270)