Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Toch elektronisch patiëntendossier

  •  
08-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Huisartsen, ziekenhuizen, apothekers en de Nederlandse Patiënten en Conssumenten Federatie omzeilen, en starten eigen EPD
Er komt tóch wel een soort Elektronisch Patiëntendossier. Dat hebben huisartsen, ziekenhuizen, apothekers en de Nederlandse Patiënten en Conssumenten Federatie bekend gemaakt. Het is de bedoeling een nieuw systeem op te zetten, waar de overheid geen bemoeienis mee heeft. Dat meldt NOS.
Medische gegevens worden in het nieuwe systeem regionaal uitgewisseld. Of de informatie ook op landelijk niveau gedeeld wordt, mogen patiënten zelf beslissen.
De Eerste Kamer verwierp eerder dit jaar het kabinetsvoorstel voor een patiëntendossiers. De Kamer maakte zich onder meer zorgen over de privacy van patiënten.
Hoewel het kabinet niet betrokken is bij het nieuwe plan, stelt het wel 2 miljoen euro beschikbaar. Patiënten die eerder hebben ingestemd met opname van hun gegevens in het oude EPD systeem, moeten dat opnieuw doen. Als ze dat niet doen, worden ze uit het systeem verwijderd.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.