Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Toch geen Nederlandse delegatie naar Sotsji

  •  
04-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schippers300_07.jpg
Kabinet komt op eerder besluit terug: minister Schippers, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven blijven thuis
Maandag kondigde een woordvoerder van minister Schippers nog aan dat Nederland ‘gewoon’ een delegatie naar de Paralympics in Sotsji zou sturen. Het kabinet heeft dinsdag besloten dit besluit terug te draaien: minister Schippers (Sport) gaat in verband met de ontwikkelingen in Oekraïne toch niet.
Ook prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven zullen Rusland niet eren met een bezoekje. De twee zouden eigenlijk bij de openingsceremonie op 7 maart aanwezig zijn, maar gaan toch niet.
Schippers:
Het is een maatregel van het kabinet om aan te geven dat wij niet tolereren dat een souvereine staat wordt binnengevallen. Zolang hun veiligheid gegarandeerd is.
De Verenigde Staten en Groot-Brittannië lieten eerder al weten uit protest tegen de Russische operatie in de Krim geen delegatie naar de Paralympische Spelen te sturen.
De minister vindt het wel jammer dat ze de sporters nu niet kan steunen:
Die hebben keihard getraind om dit waar te kunnen maken. Maar deze schending is zo gigantisch en ongekend, dat we als kabinet geen ander besluit konden nemen. Hoe treurig ik het ook vind voor de sporters.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.